صفر تا 100رشته حقوق

به اشتراک بگذارید:

رشته حقوق

فهرست محتوا این صفحه برای دسترسی راحت

دانستنی های رشته حقوق

[lwptoc]

مقدمه

 رشته حقوق

وکالت حرفه‌ای محترم است. قانون به‌عنوان حوزه‌ای از فعالیت‌های انسانی، به دلیل نیاز اساسی به جامعه‌ای منظم و مجموعه‌ای از قواعد و رویه‌ها به وجود آمد که بر روابط انسان با همنوعان خود حاکم باشد.

تحصیلات حقوقی می‌تواند فرصت‌های شغلی جدید و جالبی را ایجاد کند. دانشکده‌های حقوق طیف گسترده‌ای از مدارک یا گواهینامه‌ها را برای مطابقت با علایق، اهداف و برنامه شما ارائه می‌دهند.

در این مقاله به توضیح مسائل مربوط به رشته حقوق می‌پردازیم.

رشته حقوق چیست ؟

همواره و در طول تاریخ، علم حقوق به دنبال قضاوت و جستجوی عدالت بوده است و قدمت آن به اولین تمدن های بشری می رسد. دانش و علم حقوق و قضاوت در تمدن هایی مثل تمدن سومر، مصر باستان، آشور، ایران، بابل، و … وجود داشته است و هر تمدنی به روش خود به دنبال تحقق عدالت بوده است.

حقوق‌دان (وکیل) کیست؟

حقوق‌دان (وکیل) کیست؟

وکالت حرفه‌ای است که صلاحیت ارائه مشاوره در مورد قانون یا وکالت شخصی در امور حقوقی را دارد. یک وکیل می‌تواند به انواع مسائل حقوقی از تنظیم وصیت‌نامه گرفته تا ادعای حق ثبت اختراع و دفاع از افراد در برابر اتهامات جنایی رسیدگی کند.

وکلای واجد شرایط برای وکالت باید در دانشکده حقوق شرکت کنند و در آزمون وکالت شرکت کنند. البته وکیل به معنای کسی است که به قانون عمل می‌کند. “قانون” خود از ریشه کلمه اسکاندیناوی قدیمی lag گرفته شده است که به معنای چیزی است که گذاشته شده یا ثابت شده است.

 

12 شغل برتر در زمینه حقوقی (در داخل و خارج از کشور)

شغل های برتر رشته حقوق

صرف‌نظر از مهارت‌ها، تجربه حرفه‌ای و تحصیلات شما، مشاغل مختلفی در زمینه حقوقی وجود دارد که می‌توانید دنبال کنید. اگر به حمایت از حقوق بشر، تضمین عدالت یا ارائه خدمات حقوقی علاقه دارید، می‌توانید شغلی را در نظر بگیرید که شامل کمک به مشتریان برای برآوردن نیازهای قانونی آنها باشد.

1. وکیل دادگستری

وکیل دادگستری یک متخصص حقوقی است که در دادگاه‌ها وکالت می‌کند. آنها می‌توانند اقدامات قانونی را در دادگاه‌ها انجام دهند و معمولاً بهترین تصمیمات قانونی را به مشتریان توصیه می‌کنند.

2. متخصص انطباق

یک متخصص انطباق، یا یک افسر انطباق، تضمین می‌کند که سازمان‌ها از تمام قوانین قابل‌اجرا پیروی می‌کنند. آنها سیاست‌های یک سازمان را ارزیابی می‌کنند و با الزامات قانونی، اخلاقی و زیست‌محیطی صنعت آشنا می‌مانند.

3. وکیل قراردادها

یک وکیل قراردادی آماده مدیریت، مذاکره و کار برای اجرای قراردادها است. آنها به مسائل حقوقی مربوط به قراردادها می‌پردازند و سعی می‌کنند بهترین معاملات قراردادی را به مشتریان خود ارائه دهند.

4. حقوقی شرکتی

یک وکیل حقوقی شرکتی از وکلای شرکت در رویه‌ها و فعالیت‌های قانونی حمایت می‌کند. درحالی‌که آنها وکالت نمی‌کنند، حقوق‌دانان شرکتی سوابق شرکت را حفظ می‌کنند، گزارش‌های سالانه را ارسال می‌کنند و بر رسیدگی‌های دادگاه کمک می‌کنند.

5. منشی دادگاه

منشی دادگاه یک افسر اداری است که به‌غیراز رسیدگی به پرونده‌های دادگاه، مسئول فعالیت‌های دادگاه است. آنها دستورات قضایی را تهیه و صادر می‌کنند، اسناد قانونی ارائه شده به دادگاه را بررسی می‌کنند و اسناد پرونده را تهیه می‌کنند.

6. مدیر دادگاه

یک مدیر دادگاه فعالیت‌های اداری در سطح عالی را در دادگاه‌ها انجام می‌دهد. آنها اطمینان حاصل می‌کنند که رویه‌ها و فرایندهای دادگاه باسیاست‌های تعیین شده و استانداردهای قانونی مطابقت دارد.

7. گزارشگر دادگاه

یک گزارشگر دادگاه یا یک تن نگار دادگاه، رونوشت‌های رسیدگی‌های حقوقی، مانند جلسات قانون‌گذاری، سپرده‌ها، جلسات دادگاه و محاکمات را ایجاد می‌کند. آنها معمولاً سخنان، اعمال و حرکات گوینده را گزارش می‌دهند.

8. وکیل خانواده

وکیل خانواده با وکالت به موکلین کمک می‌کند تا مسائل خانوادگی را حل کنند. آنها پرونده‌های دادگاهی مانند حضانت فرزند، فرزندخواندگی و مراحل طلاق را رسیدگی می‌کنند.

9. مشاور عمومی

یک مشاور عمومی بالاترین رتبه وکیل یک سازمان است. آنها به‌عنوان رهبران شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی، سایر وکلا را مدیریت می‌کنند و اطمینان می‌دهند که سازمان از قوانین تجاری فعلی پیروی می‌کند.

10. وکیل عمومی

یک وکیل عمومی با وکالت از موکلان در طیف گسترده‌ای از مسائل حقوقی و دادرسی وکالت می‌کند. درحالی‌که آنها ممکن است منافع تخصصی داشته باشند، وکلای عمومی می‌توانند پرونده‌های مختلفی مانند اجاره‌نامه، حضانت فرزند و پرونده‌های ورشکستگی را رسیدگی کنند. آنها معمولاً انواع مختلفی از قوانین را درک می‌کنند و دانش خود را برای نمایندگی مشتریان به کار می‌گیرند.

11. قاضی

یک قاضی بر محاکمه یا جلسه دادگاه نظارت می‌کند و تصمیم نهایی یک پرونده به نام حکم را تعیین می‌کند. آنها استدلال‌ها، شواهد و ادعاهای دادستان‌ها، متهمان و شهود را تجزیه‌وتحلیل و گوش می‌دهند تا تصمیم خود را تعیین کنند.

12. دستیار حقوق

یک دستیار حقوقی، یا یک دستیار حقوقی، به وکلا کمک می‌کند تا اسناد حقوقی را سازماندهی کنند و اطلاعات مربوط به پرونده‌ها را جمع‌آوری کند. آنها معمولاً با انجام وظایف اداری اساسی، مانند پاسخ‌دادن به ایمیل‌ها و فعالیت‌های صورت‌حساب، به وکلا در آماده‌شدن برای پرونده‌های دادگاه و محاکمه کمک می‌کنند.

درآمد رشته حقوق در داخل و خارج از کشور چگونه است؟

درآمد حوزه حقوق در داخل و خارج از کشور چگونه است؟

جغرافیا بر حقوق تأثیر خواهد گذاشت، زیرا وکلا در شهرهای بزرگ بیشتر از وکلا در مناطق روستایی به خانه می‌آورند. زمان انجام کار نیز بر دستمزد تأثیر می‌گذارد. بر اساس آمار اداره کار و آمار، در همه رشته‌ها و مکان‌ها، متوسط ​​حقوق وکلای وکلا در سال 2016 118160 دلار بوده است. در همان سال، BLS گزارش داد که 10 درصد پایینی وکلا کمتر از 54910 دلار درآمد داشتند، درحالی‌که 10 درصد برتر بیش از 208،000 دلار درآمد داشتند.

در ایران نیز متوسط حقوق یک وکیل با سطح تجربه بین سه تا هفت سال به طور میانگین در حدود ۱۲،۰۰۰،۰۰۰ تومان در هر ماه است که از ۱۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است. البته که این میزان درآمد در بدترین حالت درآمد یک وکیل در نظر گرفته شده است و با توجه به سابقه کاری و حرفه‌ای بودن وکلا می‌توانند درآمدهایی حتی به نسبت بیشتر از این مبالغ باشد و هیچ عدد دقیقی از میزان درآمد این قشر موجود نیست.

7 ویژگی که هر وکیل خوب باید داشته باشد

ویژگی های وکیل خوب

مهارت‌هایی که برای شغل ایدئال خود به آن نیاز دارید، چیزی است که می‌توانید روی آن کار کنید و در طول زمان آن را توسعه دهید. در اینجا چند مورد وجود دارد که اگر می‌خواهید یک وکیل موفق باشید باید روی آنها کار کنید:

1. مهارت‌های ارتباطی خوب

وکلا باید به‌صورت شفاهی بیان کنند، مهارت‌های ارتباطی نوشتاری خوبی داشته باشند و همچنین شنوندگان خوبی باشند. برای بحث قانع‌کننده در دادگاه در برابر هیئت‌های منصفه و قضات، مهارت‌های خوب سخنرانی در جمع ضروری است. مهارت‌های ارتباطی و گفتاری را می‌توان در طول تحصیل با شرکت در فعالیت‌هایی مانند سخنرانی یا سخنرانی عمومی توسعه داد.

2. قضاوت

توانایی نتیجه‌گیری یا فرضیات معقول و منطقی از اطلاعات محدود به‌عنوان یک وکیل خوب ضروری است. شما همچنین باید بتوانید این قضاوت‌ها را به طور انتقادی در نظر بگیرید، تا بتوانید نقاط ضعف احتمالی را در استدلال خود پیش‌بینی کنید که باید در برابر آن تقویت شود.

3. مهارت‌های تحلیلی

هم مطالعه و هم اجرای قانون شامل جذب مقادیر زیادی از اطلاعات و سپس تقطیر آن به چیزی قابل‌مدیریت و منطقی است. گاهی اوقات، بیش از یک نتیجه معقول، یا بیش از یک سابقه قابل‌اعمال برای حل‌وفصل یک وضعیت وجود خواهد داشت.بنابراین یک وکیل باید مهارت‌های ارزیابی را داشته باشد تا بتواند مناسب‌ترین آنها را انتخاب کند.

4. مهارت‌های تحقیق

به طور مشابه، توانایی تحقیق سریع و مؤثر برای درک مشتریان، نیازهای آنها و تهیه استراتژی‌های قانونی ضروری است.

5. مهارت‌های مردم

قانون یک عمل انتزاعی نیست. بی‌ربط به این که یک فرد از نظر تحصیلی چقدر خوب عمل می‌کند، در پایان روز وکلا به نمایندگی از مردم با مردم کار می‌کنند و تصمیماتی که گرفته می‌شود بر زندگی مردم تأثیر می‌گذارد.

آنها باید باشخصیت، متقاعدکننده و قادر به خواندن دیگران باشند. این به آنها اجازه می‌دهد تا واکنش‌های هیئت‌منصفه و صداقت شاهدان را بسنجند.

5. استقامت

تحصیل برای وکیل شدن نیاز به پشتکار و تعهد زیادی دارد. هنگام کار بر روی یک مورد، باید پشتکار داشته باشید تا کارهای لازم را برای رسیدن به یک پایان موفقیت‌آمیز انجام دهید.

6. خلاقیت

وکلای برتر نه‌تنها منطقی و تحلیلی هستند، بلکه خلاقیت زیادی در حل مسائل خود از خود نشان می‌دهند. بهترین راه‌حل همیشه واضح‌ترین راه‌حل نیست و برای اینکه بر رقیب خود غلبه کنید، اغلب لازم است که خارج از چارچوب فکر کنید.

7. مهارت‌های تحقیق

به طور مشابه، توانایی تحقیق سریع و مؤثر برای درک مشتریان، نیازهای آنها و تهیه استراتژی‌های قانونی ضروری است. تهیه استراتژی‌های حقوقی مستلزم جذب و درک مقادیر زیادی از اطلاعات، سپس تقطیر آنها به چیزی قابل‌مدیریت و مفید است.

مسئولیت‌ها و وظایف وکیل چیست؟

وظایف وکیل

مسئولیت یک وکیل ارائه مشاوره حقوقی و نمایندگی به موکلان خود، مذاکره برای تسویه‌حساب، پیش‌نویس اسناد حقوقی، انجام تحقیقات حقوقی، حمایت از موکلان خود، حفظ محرمانه بودن موکل، و آگاه نگه‌داشتن مشتریان است. آنها نقش مهمی در حمایت از حقوق و منافع موکل خود در سیستم حقوقی ایفا می‌کنند.

وکلا دارای طیف گسترده‌ای از مسئولیت‌ها و وظایف هستند که انتظار می‌رود آنها به‌عنوان بخشی از حرفه خود انجام دهند. این مسئولیت‌ها و وظایف بسته به نوع وکیل متفاوت است، اما به‌طورکلی شامل موارد زیر است:

  • مشاوره به موکلان: شامل بررسی پرونده‌های مشتریان، توضیح قوانین مربوطه، و ارائه راهنمایی در مورد اقداماتی است که آنها باید برای محافظت از حقوق قانونی خود انجام دهند.
  • وکالت از موکل در دادگاه: وکلا نقش اساسی در وکالت موکل خود در دادگاه دارند. قضات و هیئت‌منصفه باید بتوانند موقعیت موکلان خود را درک کنند و وکلا باید با قوانین مربوطه، قواعد شواهد و رویه‌های دادگاه آشنا باشند.
  • برخورد با حل‌وفصل: وکلای دادگستری می‌توانند بین موکلان خود و طرفین دیگر مذاکره کنند و به حل‌وفصل سریع و مؤثر اختلافات کمک کنند.
  • تنظیم اسناد حقوقی: وکلا مسئولیت تنظیم طیف گسترده‌ای از اسناد حقوقی از جمله قراردادها، وصیت‌نامه‌ها و سایر قراردادهای حقوقی را بر عهده دارند.
  • انجام تحقیقات حقوقی: وکلا باید از قوانین آگاه باشند و باید بتوانند تحقیقات حقوقی را برای حمایت از پرونده‌های موکل خود انجام دهند.
  • رفتار اخلاقی: وکلا باید از قوانین اخلاقی و رفتار حرفه‌ای پیروی کنند. آنها باید همیشه در راستای منافع مشتریان خود عمل کنند و هرگز درگیر فعالیت‌های غیراخلاقی یا غیرقانونی نباشند.
  • حمایت از حقوق موکلان: وکلا نقش مهمی در حمایت از حقوق قانونی موکلان خود دارند. آنها باید با قوانین حاکم بر حقوق مشتریان خود آشنا باشند و باید برای اطمینان از اینکه حقوق موکل آنها نقض نمی‌شود تلاش کنند.
  •  روابط با مشتری: وکلای دادگستری برای اینکه به طور مؤثر از مشتریان خود نمایندگی کنند، باید روابط قوی با آنها برقرار کنند.

شرایط وکیل شدن در ایران و خارج از کشور

شرایط وکیل شدن

ایران

رشتة علوم‌انسانی رشته‌ای است که فرد علاقه‌مند به وکالت باید در دبیرستان آن را انتخاب کند. این افراد پس از اینکه در این مرحله فارغ‌التحصیل شدند با شرکت در کنکور علوم‌انسانی یکی از رشته‌های حقوق یا فقه و مبانی حقوق را انتخاب می‌نمایند.

فرد در صورت مجاز شدن انتخاب یکی از رشته‌های حقوق، فقه و مبانی یا فقه و حقوق می‌تواند با گذراندن کارشناسی و یا لیسانس این رشته وارد مرحله بعدی برای نزدیک‌شدن به وکالت بشوند. واحدهایی که در این رشته‌ها گذرانده می‌شوند فرد را با قوانین آشنا می‌کنند و باعث می‌شود که فرد بتواند در آینده از این درس‌های گذرانده استفاده کند و معلومات خود را افزایش هم بدهد.

پس از داشتن مدرک لیسانس فرد می‌تواند در آزمون‌هایی که برای ورود به وکالت پیش‌بینی‌شده شرکت کند و در صورت قبولی دوره کارآموزی خود را شروع کند.

برای پسران نیاز است که بعد از کارشناسی، دوره خدمت سربازی را هم سپری کنند به‌این‌علت که اجازه ورود به وکالت منوط به داشتن کارت پایان خدمت است البته برای دختران طبیعتاً به‌محض فارغ‌التحصیلی این امکان وجود دارد.

در کشور در حال حاضر از دو جهت وکلا جذب می‌شوند که هر یک از آن‌ها بدون اتفاق‌نظر به جذب وکیل اقدام می‌کنند.یکی از اینها “کانون وکلا دادگستری” یا ” اسکودا” و دیگری مرکز مشاوران یا در اصطلاح سال های اخیر “مرکز وکلا” می باشد که این مرکز وابسته به قوه قضاییه است‌.

 هر کدام از این دو نهاد در سال یک‌بار آزمون برگزار می‌کنند در واقع در یک سال ۲ آزمون وکالت برگزار می‌شود.

خارج از کشور

  •  مدرک لیسانس حداقل شرط تحصیلی برای پذیرش در دانشکده حقوق است. در واقع، ABA خاطرنشان می‌کند که دانشجویان تقریباً از هر زمینه تحصیلی، از علوم سیاسی تا ریاضیات، در دانشکده حقوق پذیرش می‌گیرند. رشته‌های رایج در مقطع کارشناسی برای دانشجویان prelaw شامل انگلیسی، علوم سیاسی، اقتصاد، تجارت، فلسفه و روزنامه‌نگاری است.
  • قبولی در آزمون‌پذیرش دانشکده حقوق: آزمون‌پذیرش دانشکده حقوق (LSAT) همراه با مدرک کارشناسی، جزء اصلی فرایندپذیرش دانشکده حقوق است. این آزمون شامل پنج بخش سوال چند گزینه ای و یک نمونه نوشتاری بدون نمره است.
  • شناسایی دانشکده‌های حقوق و تکمیل برنامه‌های کاربردی
  •  مدرک دکتری حقوقی کسب کنید

قبولی در آزمون وکالت: اکثر ایالت‌ها از وکلا می‌خواهند که از یک دانشکده حقوق مورد تأیید ABA فارغ‌التحصیل شوند و قبل از واجد شرایط بودن در آن ایالت، در آزمون وکالت ایالتی قبول شوند. اگرچه هر ایالت دستورالعمل‌های آزمایشی خود را تنظیم می‌کند، اما آزمون وکالت معمولاً یک فرایند دوروزه است

  • حرفه خود را پیش ببرید: فرصت‌های زیادی برای وکلا برای پیشرفت شغلی وجود دارد. وکلای تازه‌کار عموماً کار خود را به‌عنوان همکار شروع می‌کنند و از نزدیک با وکلای باتجربه کار می‌کنند تا کار خود را تقویت کنند. پس از چندین سال فعالیت موفق، وکلا ممکن است شریک یک شرکت شوند درحالی‌که دیگران ممکن است تصمیم بگیرند که دفتر وکالت خود را باز کنند.

گرایشات رشته حقوق

مقطع ارشد

  •  حقوق جزا و جرم‌شناسی
  • حقوق بین‌الملل
  • حقوق خصوصی
  •  حقوق بشر
  • حقوق مالکیت معنوی
  • حقوق عمومی
  • حقوق تجارت بین‌الملل
  •  حقوق تجارت
  •  حقوق فقه
  • حقوق محیط‌زیست
  • حقوق نفت و گاز
  • حقوق تجاری اقتصادی بین‌المللی
  • حقوق ثبت‌اسناد و املاک

گرایشات دکتری حقوق

  • حقوق خصوصی
  • حقوق عمومی
  •  حقوق کیفری و جرم‌شناسی
  • حقوق بین‌الملل عمومی
  •  روابط بین‌الملل

پردرآمدترین گرایش حقوق چیست؟

 

پردرامد ترین گرایش رشته حقوق

رشته حقوق از رشته‌های مهمی است که به روابط افراد اجتماعی باهم، روابط افراد با دولت و حتی روابط خانوادگی و شخصی آن‌ها مربوط می‌شود. بنابراین حوزه فعالیت گسترده‌ای دارد که هر شخص طبق علایق خود می‌تواند در آن فعالیت کند. در کشور ما حقوقدانان و وکلا جایگاه اجتماعی و شغلی خوبی دارند و همین امر باعث محبوبیت بیشتر این رشته شغلی و تحصیلی شده است. 

شغل های رشته حقوق شامل حوزه های متنوعی می‌باشد اما پردرآمدترین شغل رشته حقوق که پرمتقاضی‌ترین هم محسوب می‌شود، وکالت است. افرادی که رشته حقوق را تا مقطع کارشناسی گذرانده‌اند می‌توانند در آزمون وکالت هر سال شرکت کنند.
بااین‌حال باید گفت آنچه درآمد اشخاص را تعیین می‌کند، تخصص و عملکرد آن‌هاست. ممکن است اشخاصی که دفتر اسناد رسمی دارند بیش از یک وکیل پایه‌یک درآمد داشته باشند و برعکس.
اما اگر افراد با توجه به مهارت‌ها، توانایی و علایق خود وارد گرایشی شوند که مناسب‌تر است می‌توانند موفقیت شغلی و درآمد بالاتری را تجربه کنند. درآمد یک فارغ‌التحصیل رشته حقوق می‌تواند از چند میلیون شروع شود و مقادیر خیلی بالایی را دربربگیرد.

رشته حقوق قضایی

رشته حقوق قضایی

هدف از ایجاد رشته کاردانی حقوق قضایی این است که افرادی که در آن تحصیل می کنند ، با نیازهای حقوقی و ثبتی کشور آشنا شوند تا بتوانند در راه پیشبرد عملکرد های این سیستم نقشی موثر داشته باشند.در این رشته تحصیلی دانشجویان با تمامی موارد حقوقی و قضایی و ثبتی آشنا شده و یاد می گیرند که چطور می شود در یک اداره ثبت اسناد فعالیت نمود.

رشته علوم قضایی شباهت زیادی به حقوق دارد اما در برخی موارد نظیر بازار کار و دروس با یکدیگر متفاوت هستند. رشته علوم قضایی برخلاف رشته حقوق شرایط خاصی برای پذیرش دارد و فقط در دانشگاه های خاصی تدریس میشود که پیش از اقدام برای انتخاب رشته علوم قضایی یا حقوق باید این موارد را بررسی نمایید.

رشته علوم قضایی فقط در دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری واقع در تهران پذیرش دانشجو دارد و نمی‌توانید در دانشگاه‌های دیگر مشغول به تحصیل در این رشته شوید و این قضیه در رشته حقوق برعکس است و می‌توان گفت تقریبا تمامی دانشگاه های کشوراین رشته را تدریس می‌کنند.

رشته حقوق برای زنان

رشته حقوق برای زنان

وقتی درباره بازار کار وکالت خانم‌ها در اینترنت جستجو می‌کنیم، به نظرات مختلفی می‌رسیم. بسیاری از خانم‌هایی که در این حوزه تجربه کاری دارند معتقد هستند جنسیت‌زدگی، اختلاف درآمد با وکلای مرد، احترام نگذاشتن به وکلای خانم از سوی برخی افراد و اقشار جامعه و نابرابری اجتماعی در این شغل بیداد می‌کند. از طرفی خیلی از آقایان (و متأسفانه برخی خانم‌ها) معتقد هستند ساختار متفاوت مغز و احساسات وکلای خانم روی تصمیم‌گیری آن‌ها اثرگذار است و به همین دلیل نمی‌توان به تصمیم‌گیری‌ها و قضاوت‌های آن‌ها اعتماد کرد.

خوشبختانه در سال‌های اخیر دختران فارغ‌التحصیل از رشته علوم انسانی توانسته‌اند درصد بالایی از صندلی‌های دانشکده‌های حقوق را از آن خود کنند و با موفقیت‌های خود در به سرانجام رساندن پرونده‌های کوچک و بزرگ، دیدگاه جنسیت زده جامعه را درباره خود عوض کنند. به همین دلیل وقتی سری به آگهی‌های شغلی سایت‌های استخدامی می‌زنیم، می‌بینیم که درصد آگهی‌های استخدام وکیل خانم با آگهی‌های مربوط به آقایان اختلاف چندانی ندارد.

اصول اساسی نقش وکلا

اصول اساسی نقش وکلا

وکلا نقش مهمی در حفظ حاکمیت قانون دارند. به‌عنوان‌مثال، وکلا از حقوق موکلان خود برای یک محاکمه عادلانه محافظت می‌کنند. مأموریت وکلا برای انجام این کار بر اساس اصول اساسی سازمان ملل در مورد نقش وکلا است.

اصول اساسی در مورد نقش وکلا الزامات اساسی را برای تضمین دسترسی همه افراد به مشاور حقوقی مستقل تعریف می‌کند. به‌عنوان‌مثال، اصول اساسی تعیین می‌کند که هر کس حق دارد از یک وکیل مستقل به انتخاب خود کمک بگیرد. اما آنها همچنین تأیید می‌کنند که وکلا حق دارند حرفه خود را با بهترین تلاش و مطابق با استانداردهای اخلاقی شناخته شده انجام دهند.

اصول اساسی حقوق و وظایف وکلا و دولت‌ها را برای تضمین یک دادرسی عادلانه مشخص می‌کند، از جمله وظایف دولت‌ها برای اطمینان از اینکه:

  •  وکلا می‌توانند تمام وظایف حرفه‌ای خود را بدون ارعاب، مانع، آزار و اذیت یا دخالت نادرست انجام دهند.
  • وکلا به اطلاعات، پرونده‌ها و اسناد موردنیاز برای ارائه کمک حقوقی مؤثر به موکل خود دسترسی دارند.
  • هیچ تبعیضی بر اساس دلایلی مانند نژاد، جنسیت، مذهب یا ترجیحات سیاسی دررابطه‌با امکان وکیل شدن وجود ندارد.
  •  وکلا در نتیجه انجام وظایف خود با موکلان خود شناسایی نمی‌شوند.
  • ارتباطات بین وکلا و مشتریان محرمانه شناخته می‌شود.

حقوق مندرج در اصول اساسی عمدتاً در معاهدات الزام‌آور بین‌المللی یا منطقه‌ای حقوق بشر گنجانده شده است، از جمله:

  • میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی؛
  • کنوانسیون علیه شکنجه و سایر رفتارها و مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز؛
  • میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی؛
  • کنوانسیون اروپایی حقوق بشر؛
  • کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر؛
  • منشور آفریقایی حقوق بشر و مردم.

مهاجرت در این رشته

مهاجرت

رشته حقوق پرکاربردترین و پرطرف‌دارترین رشته در گروه علوم‌انسانی محسوب می‌شود. دومین رشته پرطرف‌دار در این گروه، رشته اقتصاد است! بسیاری از دانش‌آموزان نخبه در ایران، تنها باهدف تحصیل در رشته حقوق، وارد گروه علوم‌انسانی می‌شوند. اما نکته مهم این است که به دلیل متفاوت‌بودن قوانین حقوقی و جزا در ایران و خارج از کشور، ادامه تحصیل در رشته حقوق می‌تواند برای برخی افراد بسیار چالش‌برانگیز باشد.

بهترین کشورهای برای تحصیل در رشته حقوق در خارج از کشور

تحصیل

1. ایالات متحده آمریکا

ایالات متحده یکی از بهترین کشورها برای تحصیل در رشته حقوق است. برخی از معتبرترین دانشکده‌های حقوق در ایالات متحده قرار دارند؛ از دانشگاه‌های برجسته آمریکا می‌توان به «دانشگاه ییل»، ​​ «دانشگاه استنفورد» و «دانشگاه‌ هاروارد» اشاره کرد. دانشجویان بین‌المللی که دارای زمینه علمی قوی هستند می‌توانند با تحصیل در این دانشگاه‌ها مهارت‌های خود در تمام جهان به کار بگیرند و در شغل خود فردی موفق شوند.

2. انگلیس

انگلیس یکی دیگر از بهترین کشورها برای تحصیل در رشته حقوق است. انگلستان کشوری زیبا با جذابیت‌های دنیای قدیم و ظرافت‌های مدرن است. انگلیس همچنین برخی از بهترین و معتبرترین دانشگاه‌های جهان را در خود جای‌داده است. هنگامی که به دنبال یک دانشگاه در انگلیس هستید، بهتر است مراحل پذیرش «دانشگاه کمبریج»، «دانشگاه آکسفورد»، «دانشگاه لندن» و «دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن» را در نظر بگیرید.

تحصیل در رشته حقوق در انگلستان می‌تواند مزایای بسیاری را برای دانشجویان بین‌المللی به همراه داشته باشد. در مقایسه با سایر کشورهایی که در رشته حقوق تخصص دارند، دانشجویان بین‌المللی به دلیل سیستم آموزشی منحصربه‌فرد انگلیس می‌توانند در سال‌های کمتری مدرک حقوق خود را دریافت کنند (مدت‌زمان تحصیل کوتاه است). به‌این‌ترتیب، دانشجویان در صورت تمایل به وکالت در کشور خود، وقت کمتری را برای تحصیل در خارج از کشور سپری خواهند کرد.

3. استرالیا

استرالیا نیز یکی دیگر از بهترین کشورها برای تحصیل در رشته حقوق است. بریزبن در منطقه ساحل شرقی و مراکز اقتصادی و فرهنگی معروف استرالیا یعنی ملبورن و سیدنی، بهترین شهرها برای تحصیل در رشته حقوق هستند.

به نظر می‌رسد فرصت‌های شغلی برای رشته حقوق در سراسر این قاره کوچک هرگز تمام نمی‌شوند! به عبارتی، برای دانشجویان حقوق همیشه شرایط کاری مساعد است. این کشور همچنین دارای زندگی پرجنب‌وجوش در فضای باز و مناظر زیبا است که محیط مناسبی را برای تسکین استرس و ازبین‌بردن زندگی پر مشغله دانشجویان حقوق فراهم می‌کند برخی از بهترین دانشگاه‌های حقوق در استرالیا شامل «دانشگاه سیدنی»، «دانشگاه نیو ساوت ولز» و «دانشگاه ملبورن» هستند.

4. سنگاپور

به‌عنوان یک دولت کوچک در آسیا و محل زندگی حدود پنج میلیون نفر، سنگاپور یکی دیگر از بهترین کشورها برای تحصیل در رشته حقوق است. در دانشگاه‌های سنگاپور رشته‌‌ها و گرایش‌های مختلفی برای حقوق وجود دارند که در برخی از آنها شرایط جذب دانشجویان محلی بیشتر از خارجی است!

«دانشگاه ملی سنگاپور» و «دانشگاه مدیریت سنگاپور» دو مرکز علمی فوق‌العاده برای تحصیل در رشته حقوق هستند. همان‌طور که از یک دانشگاه در کلاس جهانی انتظار می‌رود، شرایط گزینش در این دو دانشگاه دشواری است. به عبارتی، مراحل اخذ پذیرش برای دانشجویان بین‌المللی مانند دانشجویان محلی است.

5. کانادا

کانادا، کشوری باشکوه در آمریکای شمالی، در لیست بهترین کشورها برای تحصیل در رشته حقوق دیده می‌شود. بهترین دانشگاه‌های حقوق کانادا شامل «دانشگاه تورنتو»، «دانشگاه مک گیل» و «دانشگاه بریتیش کلمبیا» هستند. این مراکز علمی با داشتن بهترین اساتید، سیستم آموزش قوی، منابع و امکانات بالا، در رقابتی نزدیک با دیگر دانشگاه‌های جهان قرار دارد.

درحالی‌که کانادا را به دلیل کیفیت زندگی فوق‌العاده بالایش می‌شناسند؛ اما این کشور همچنین لیست بلندی از فرصت‌های شغلی مناسب را به فارغ‌التحصیلان حقوق ارائه می‌دهد. در کنار داشتن آزادی و رفاه مالی، حرفه وکالت در کانادا می‌تواند به معنای تحقق اهداف والای زندگی باشد.

بهترین دانشگاه‌های حقوق در ایران و خارج از کشور

بهترین دانشگاه های رشته حقوق

ایران

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه تربیت‌مدرس
  • دانشگاه امام صادق (ص)
  • دانشگاه شهید بهشتی

برترین دانشگاه‌های رشته حقوق در دنیا

  • دانشگاه هاروارد
  • دانشگاه آکسفورد
  • دانشگاه کمبریج
  • دانشگاه بیل
  •  دانشگاه استنفورد
  •  مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن
  • دانشگاه کلمبیا
  •  دانشگاه نیویورک
  • دانشگاه برکلی کالیفرنیا
  • دانشگاه ملی سنگاپور
  • دانشگاه ملبورن
  • دانشگاه شیکاگو
  • دانشگاه نیوساوث‌ولز
  • دانشگاه سیدنی
  • دانشگاه تورنتو کانادا
  • دانشگاه مک گیل کانادا

دروس رشته حقوق

دروس رشته حقوق

دوره تحصیل رشته حقوق 4 سال و معادل 8 ترم تحصیلی است و دانشجویان حقوق موظفند که در دوره تحصیل خود 135 واحد درسی را بگذرانند. واحدهای درسی رشته حقوق عبارتند از؛

دروس عمومی : 22 واحد
دروس پایه: 21 واحد
دروس اصلی و تخصصی : 87 واحد
دروس اختیاری : 21 واحد
دوره تحصیل کارشناسی رشته حقوق – دروس عمومی

  • دو درس ازدروس مبانی نظری اسلام
  • ادبیات فارسی
  • دانش خانواده و جمعیت
  • یک درس از دروس اخلاق اسلامی
  • زبان عمومی
  • یک درس از دروس انقلاب اسلامی
  • تربیت بدنی 1
  • یک درس ازدروس تاریخ و تمدن اسلامی
  • تربیت بدنی 2
  • یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی

دوره تحصیل کارشناسی رشته حقوق – دروس پایه

  • مقدمه علم حقوق
  • حقوق جزای عمومی 1
  • حقوق اساسی 1
  • حقوق مدنی1 – اشخاص و حمایت از محجورین
  • مبانی علم اقتصاد
  • عربی
  • مالیه عمومی
  • مبانی جامعه شناسی
  • مقدمه علم حقوق
  • کلیات حقوق جزا
  • حقوق اساسی 1
  • حقوق مدنی1
  • حقوق مدنی2
  • مالیه عمومی
  • حقوق اداری 1
  • اصول فقه 1
  • قواعدفقه 2
  • حقوق تجارت 1
  • پیشگیری از جرم

دوره تحصیل کارشناسی رشته حقوق – دروس اصلی و تخصصی

  • حقوق اساسی  2 و 3
  • حقوق جزای عمومی 1
  • حقوق جزای عمومی 2
  • حقوق جزای عمومی 3
  • حقوق جزای اختصاصی 1و2و3و4
  • حقوق بین الملل عمومی 1و2و3
  • حقوق سازمان های بین المللی
  • حقوق اداری 1و2
  • اصول فقه 1و2
  • متون فقه 1و2 و3 و4
  • حقوق تجارت 1- اشخاص
  • حقوق تجارت 2- شرکت ها
  • حقوق تجارت 3 – اسناد تجاری
  • حقوق تجارت 4 – ورشکستگی
  • حقوق مدنی2- اموال و مالکیت
  • حقوق مدنی 3- اموال و مالکیت
  • حقوق مدنی 3 – کلیات قراردادها
  • حقوق مدنی 4 – الزامات خارج از قراردادها
  • حقوق مدنی 5- خانواده
  • حقوق مدنی 6- عقود معین قسمت الف
  • حقوق مدنی7- عقود معین قسمت ب
  • حقوق مدنی 8- شفعه، وصیت و ارث
  • آئین دادرسی مدنی 1 و 2 و 3
  • متون حقوقی 1- به زبان خارجی
  • متون حقوقی 2- زبان خارجی تخصصی
  • آئین دادرسی کیفری 1 و 2
  • کار تحقیقی 1 و 2
  • حقوق بین الملل خصوصی 1 و 2
  • جرم شناسی
  • حقوق جزای اختصاصی 1 و 2 و 3
  • قواعد فقه 1و2
  • حقوق تطبیقی
  • ادله اثبات دعوی
  • حقوق کار
  • پزشکی قانونی
  • روش تحقیق
  • حقوق بشر در اسلام

دوره تحصیل کارشناسی رشته حقوق – دروس اختیاری

  • بزهکاری اطفال 1 و 2
  • جرم شناسی کودکان و نوجوانان
  • حقوق کیفری کودکان و نوجوانان
  • تاریخ حقوق
  • حقوق محیط زیست
  • پلیس علمی
  • کیفر شناسی
  • حقوق دریایی
  • حقوق هوایی
  • داوری بین المللی
  • اصول روابط بین الملل
  • آیات الاحکام
  • حقوق ثبت
  • حقوق بیمه
  • حقوق بانکی
  • اصطلاحات حقوقی به زبان عربی
  • تامین اجتماعی
  • حقوق بشر در اسلام
  • احوال شخصیه در فقه عامه
  • دادرسی های اختصاصی کیفری
  • تاریخ حقوق
  • مالکیت معنوی
  • فلسفه حقوق
  • کارآموزی قضایی (عملی)
  • جامعه شناسی حقوق
  • رویه قضایی
  • حقوق و کامپیوتر
  • حقوق قضایی
  • حقوق ارتباطات
  • آمار
  • مالکیت فکری
  • فلسفه حقوق
  • منطق حقوق
  • حقوق پزشکی
  • حقوق و استاندارد
  • ابعاد حقوقی دفاع مقدس
  • اجرای احکام مدنی

افراد معروف رشته حقوق

افراد برتر رشته حقوق

  1. دکتر ناصر کاتوزيان
  2.  دکتر سيد حسين صفايي
  3. دکتر اردشير امير ارجمند
  4. دکتر سيد محمد هاشمي
  5. دکتر علی حسین نجفی ابراند آبادی
  6. دکتر رضا نوربها
  7. دکتر امیر سپهوند
  8. دکتر ايرج گلدوزيان
  9. دکتر حسین میر محمد صادقی
  10. 10. دکتر محمد جعفر لنگرودي
  11.  Alexander Hamilton
  12. Aaron Burr
  13. Abraham Lincoln
  14. Mohandas Gandhi
  15. Clarence Darrow
  16. Thurgood Marshall
  17.  Sandra Day O’Connor
  18. Janet Reno
  19. John Grisham
  20. Nelson Mandela

بهترین کتاب‌های حقوقی

1. حقوق جهانی بشر و کاوش‌های فقهی جلد 5 اثر محمد تقی جعفری انتشارات دفتر فرهنگ اسلامی

2. کتاب مسئولیت مدنی مشاوران املاک در حقوق ایران اثر نوید هاشمی انتشارات نگاه بیّنه

3. 8 جلدی حقوق مدنی آثار دکتر کاتوزیان

4. حقوق اساسی و ساختارهای سیاسی دکتر سید محمد هاشمی

5. حقوق جزای عمومی اثر دکتر حسین میر محمد صادقی

1. The Rule of Law by Tom Bingham

این کتاب با ارائه نگاهی اجمالی به زمینه قانون و اهمیت عبارت «حاکمیت قانون»، مقدمه‌ای جامع از دنیای حقوق و نحوه آموزش وکلا برای انجام کار ارائه می‌دهد.

2. About Law by Tony Honoré

موضوعاتی که نویسنده در مورد آن بحث می‌کند، مانند هدف قانون و نحوه عملکرد قانون، می‌تواند به طور باورنکردنی مفید باشد. حرفه حقوقی این کتاب نسبتاً کوتاهی است و بر مبانی حقوقی تمرکز دارد که می‌تواند خواندن آن را آسان کند.

3. Law School Confidential by Robert H. Miller

اگر به دانشکده حقوق فکر می‌کنید و می‌خواهید یک راهنمای واقع‌بینانه و دقیق از آنچه می‌توانید از تجربه انتظار داشته باشید، انتخاب فوق‌العاده‌ای است.

4.  24Hours with 24 Lawyers by Jasper Kim

اگر مطمئن نیستید که کدام رشته حقوقی مناسب شماست، یا دانشجوی حقوق هستید که به دنبال رشته مناسب برای تخصص خود هستید، این می‌تواند خواندنی عالی باشد.

5. Justice: What’s the Right Thing to Do? by Michael J. Sandel

این کتاب در مورد برخی از پیچیده‌ترین و چالش‌برانگیزترین مسائل مربوط به عدالت که وکلا باید به طور روزانه با آنها سروکار دارند بحث می‌کند.

بهترین فیلم‌های حقوقی برای دانشجویان حقوق

بهترین فیلم‌های حقوقی برای دانشجویان حقوق

1. The Paper Chase

2. Loving

3. The Client

4. 13th

5. Into the Abyss

6. Marshall

7. Erin Brockovich

8. 12 Angry Men

9. Michael Clayton

بهترین نرم‌افزارهای حوزه حقوق

نرم افزار های رشته حقوق

1. Clio

Clio یک راه‌حل نرم‌افزاری مدیریت وکالت مبتنی بر فضای ابری است که چندین ویژگی مدیریت عملکرد عمومی مانند زمان و صورت‌حساب و مدیریت مشتری را برای تمام زمینه‌های فعالیت حقوقی ارائه می‌دهد.

2. My Case

MyCase یک نرم‌افزار حقوقی مبتنی بر وب است که به شما امکان می‌دهد پرونده‌های پرونده خود را در یک مکان نگه دارید. درحالی‌که مدیریت پرونده و ارتباط با مشتری مناسب‌های قوی آن است، راه‌حل کامل صورت‌حساب را نیز ارائه می‌کند و حتی دارای ابزارهای بازاریابی قانونی است که به شما کمک می‌کند تا عملکرد خود را بیش‌ازپیش توسعه دهید.

3. Bill4Time

Bill4Time یک گزینه نرم‌افزاری کاربرپسند است. ویژگی‌های اصلی شامل ردیابی زمان، صورت‌حساب و مدیریت کامل پرونده است. با برنامه‌ها و وب‌سایت‌هایی مانند PayPal، Quickbooks، UpTime، Outlook و غیره ادغام می‌شود.

4. . Legal Files

Legal Files به کاربران یک نگاه «تصویری بزرگ» به شرکت خود، از جمله بارگیری پرونده، زمان‌بندی و وضعیت پرونده ارائه می‌دهد.

5. Zola Suite

Zola Suite که به دلیل رابط کاربری آسان و راحتی شناخته شده است، راه‌حلی مقرون‌به‌صرفه برای مدیریت زمان و پرونده ارائه می‌دهد.

6. Practice Panther

از جمله لیست طولانی ویژگی‌های این نرم‌افزار ارائه صورت‌حساب با یک کلیک، ردیابی زمان، مدیریت وظایف، تقویم قانونی، مدیریت امور، مدیریت مشتری، و ردیابی هزینه است.

7. CosmoLex

CosmoLex یک راه‌حل مدیریت عملی یکپارچه مبتنی برابر ارائه می‌دهد که به شما مدیریت اسناد و ایمیل، زمان‌بندی، گردشکار، پورتال مشتری و قابلیت‌های حسابداری جامع را می‌دهد.

8. TimeSolv

TimeSolv Legal یک راه‌حل مبتنی بر وب برای مدیریت زمان، صورت‌حساب و پروژه است.

9. ActionStep

ActionStep یک نرم‌افزار مدیریت عملی کامل است که به شرکت‌های حقوقی کمک می‌کند تا چالش‌های خود را برای مدیریت مشتری/پرونده، صورت‌حساب و سایر وظایف اداری آسان کنند.

10. GrowPath

GrowPath یک سیستم مدیریت پرونده همه در یک برای شرکت‌های حقوقی است که به دنبال تسریع رشد خود هستند. ارائه نرم‌افزار قانونی یک راه‌حل کامل برای مدیریت شرکت است که شامل پذیرش مشتری، مدیریت پرونده و گزارش و تجزیه‌وتحلیل تجاری است.

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها